Fazolky v bešamelu se šunkou a vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Chutný a sytý luštěninový pokrm. Podávat jej můžete s vařeným vejcem či volským okem. Bez šunky se hodí i k uzenému masu. Přidejte topinky, tousty nebo chléb.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Fazole namočte přes noc. Následně je uvařte s bujónem do změknutí. Použijte hodně vody, průběžně vodu dolévejte a často míchejte. V hotových fazolích by voda měla sahat alespoň 3 cm nad fazole.
2.
Ke konci vaření přidejte prolisovaný česnek a oregano, krátce povařte.
3.
Ve vedlejším hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a dobře promíchejte. Jakmile začne mouka růžovět, přilejte mléko a promíchejte hustou, hladkou směs.
4.
Přilejte celé fazole. Dochuťte kečupem a solí.
5.
Nakonec vmíchejte nakrájenou šunku a přidejte uvařená vejce natvrdo.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 12 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
568.04 kcal |
Protein |
30.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
41.83 g
10.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.55 g
15.77 g
|
Reklama
Reklama