Francouzské brambory s houbami
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbené francouzské brambory trochu jinak. Jsou provoněné rozmarýnem, tymiánem a česnekem. Zachutná vám kombinace restované uzeniny a žampionů.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve nakrájíme uzeninu na drobné kostičky. Dáme ji restovat na pánev s malou troškou sádla. Občas promícháme a necháme orestovat do zezlátnutí. Čím křupavější, tím lépe.
2.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na široké plátky.
3.
Vymažeme větší pekáč máslem, to smícháme s prolisovaným česnekem. Na dno dáme polovinu cibule, polovinu brambor, polovinu salámu a polovinu žampionů.
4.
Smícháme mléko s vejci a kořením. Dobře prošleháme. Pokud nemáte solenou směs grilovacího koření, přidejte i sůl. Polovinu směsi naléváme na brambory.
5.
Postup opakujeme. Začínáme cibulí, pak brambory, salám a žampiony. Zaléváme druhou polovinou směsi.
6.
Dáme péci na 180 °C na asi 1 hodinu. Na konci pečení odklopíme poklici a přidáme nastrouhaný sýr. Zapečeme pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 20 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 37 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
961.55 kcal |
Protein |
40.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
115.85 g
12.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.03 g
13.00 g
|
Reklama
Reklama