Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem

Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem může být lehký oběd nebo večeře vhodná i pro vegetariány. Já přidávám také pálivé papričky Jalapeňo. Jídlu dodají lehce pikantní chuť. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si oloupejte brambory a dejte vařit. Stejně tak si připravte květák, rozdělte ho na růžičky a povařte do měkka.
2.
Na pánvi si rozehřejte máslo, nakrájejte si cibuli nadrobno a dejte na pánev opékat do zlatova.
3.
Do mísy si připravte vejce, mléko, modrý sýr a mouku a rozmíchejte na hladké těsto. Sýr si před tím nastrouhejte. Osolte a opepřete podle chuti.
4.
K připravené směsi přidejte opečenou cibuli.
5.
Jakmile jsou květák s bramborami uvařené, nechte odkapat a vložte do mísy. Zalijte připravenou směsí a na vrh naložte nakrájené pálivé papričky Jalapeňo a posypte nastrouhaným parmazánem.
6.
Troubu si rozehřejte na 170°C a dejte zapéct cca na 45 min. Dokud nebude těstíčko do zlatova. Pokud vám zbyl parmazán, můžete ještě před podáváním posypat. Dobrou chuť.

Od: Marie, 31.1.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

  • Mat, před 1288 dny
    Nehodí se do kategorie vegetariánské. Klasický parmazán vegetariánský není.
    • BunTom, před 1286 dny
      Pro přípravu parmazánu se používá syřidlo z telecího žaludku, avšak vegetariáni mohou použít jako náhradu například sýr Grada Padano.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
45 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 71 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
567.13 kcal
Protein
20.83 g
Sacharidy
z toho cukr
65.78 g
7.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.82 g
12.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama