Nadýchaná jarní pažitková pomazánka
- Přidat foto
-
Reklama
Každý z jarních dnů nám přináší vykouknutí některé z bylinek nad zemský povrch. Jednou z nich je například pažitka, se kterou se setkáme nejen na zahrádkách, ale také ve volné přírodě. Tato se nazývá "divoká pažitka". A proč si právě z pažitky nevytvořit chutnou a zdravou pomazánku?
Pažitka a vyšlehaný tvaroh jsou hlavními ingrediencemi nadýchané jarní pažitkové pomazánky. Tato bylinka dokonale ozdobí každý pokrm, skvěle chutná, ale také našemu tělu dodá mnoho potřebných vitamínů, kterých se mu v zimě příliš nedostávalo. Tvaroh pak příznivě působí nejen na zdraví našich střev, ale také nás zasytí a pomůže při redukčních dietách.
A jak na tuto zázračnou pomazánku?
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme pažitku, kterou důkladně umyjeme a poté nakrájíme na co nejdrobnější kousky.
2.
Do misky si dáme tvaroh a kapku mléka. Tyto dvě suroviny společně vyšleháme mixérem, abychom docílili nadýchané pomazánky.
3.
Na úplný závěr přidáme nakrájenou pažitku, osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
4.
Nyní odložíme pomazánku do lednice, a to alespoň do druhého dne. Tato se krásně uleží a "natáhne" silnou chuť pažitky. Výborně chutná na klasickém chlebu, anebo také na opečeném toustu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | marketa98 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
73.41 kcal |
Protein |
8.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.81 g
2.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.16 g
1.90 g
|
Reklama
Reklama