Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky má lehce pikantní chuť, skvěle zasytí a můžeme ji použít i na chuťovky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku si propláchneme a dáme vařit. Vaříme zhruba 20 minut, potom scedíme a necháme okapat.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, společně s plátky česneku.
3.
Do pánve vsypeme čočku a kurkumu. Zamícháme a odstavíme z plotny. Necháme vychladnout.
4.
Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme vejce na tvrdo, majonézu, sůl, pepř a vše rozmixujeme.
5.
Podáváme s čerstvým pečivem, můžeme ozdobit nasekaným pórkem.

Od: Petuler, 9.7.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
218.37 kcal
Protein
7.42 g
Sacharidy
z toho cukr
12.94 g
1.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.39 g
2.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama