Pomazánka z červené čočky
- Přidat foto
-
Reklama
Pomazánka z červené čočky má lehce pikantní chuť, skvěle zasytí a můžeme ji použít i na chuťovky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku si propláchneme a dáme vařit. Vaříme zhruba 20 minut, potom scedíme a necháme okapat.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, společně s plátky česneku.
3.
Do pánve vsypeme čočku a kurkumu. Zamícháme a odstavíme z plotny. Necháme vychladnout.
4.
Obsah pánve přendáme do mixéru, přidáme vejce na tvrdo, majonézu, sůl, pepř a vše rozmixujeme.
5.
Podáváme s čerstvým pečivem, můžeme ozdobit nasekaným pórkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
218.37 kcal |
Protein |
7.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.94 g
1.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.39 g
2.41 g
|
Reklama
Reklama