Špenát bez mouky zahuštěný vejci
- Přidat foto
-
Reklama
Špenát nemusí být zahuštěný jen moukou. Zkuste jej zahustit vaječnými žloutky. Má krásně krémovou konzistenci a minimalizujete riziko hrudek z tradiční zásmažky.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Vezmeme pánev s vyšším okrajem a rozehřejeme sádlo. Přidáme cibuli a restujeme do úplného zhnědnutí. Tento krok neuspěchejte, cibule musí být hezky nahnědlá, při restování cibuli stále míchejte.
2.
Na orestovanou cibuli vložte rozmrznutý špenátový protlak, přidejte sůl, pepř a prolisovaný česnek.
3.
Žloutky rozšlehejte v mléce a promíchejte se špenátem. Krátce povařte, stále míchejte.
4.
Podávejte s brambory a vejcem nebo s vepřovými výpečky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 15 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
149.08 kcal |
Protein |
5.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.04 g
3.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.75 g
3.65 g
|
Reklama
Reklama