Buchta ze špagetové dýně
- Přidat foto
-
Reklama
Sezónu dýní máme v plném proudu a jelikož je úspěšná, tak se můžeme pustit do pečení dýňových buchet.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Špagetovou dýni si uvaříme vcelku i se slupkou. Vaříme zhruba 15-20 minut podle velikosti dýně.
2.
Po uvaření rozkrojíme, necháme vychladnout. Potom vybereme semínka a vidličkou vyškrábeme dužinu.
3.
V misce si smícháme mouku, mléko, olej, vejce, cukr, dužinu z dýně, vanilkový cukr, kakao, kypřící prášek a vytvoříme hladké těsto.
4.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 30-40 minut.
5.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Můžeme pocukrovat a podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
273.95 kcal |
Protein |
4.36 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
44.34 g
29.34 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.60 g
1.42 g
|
Reklama
Reklama