Buchta ze špagetové dýně

Sezónu dýní máme v plném proudu a jelikož je úspěšná, tak se můžeme pustit do pečení dýňových buchet.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špagetovou dýni si uvaříme vcelku i se slupkou. Vaříme zhruba 15-20 minut podle velikosti dýně.
2.
Po uvaření rozkrojíme, necháme vychladnout. Potom vybereme semínka a vidličkou vyškrábeme dužinu.
3.
V misce si smícháme mouku, mléko, olej, vejce, cukr, dužinu z dýně, vanilkový cukr, kakao, kypřící prášek a vytvoříme hladké těsto.
4.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů 30-40 minut.
5.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Můžeme pocukrovat a podávat.

Od: Petuler, 8.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
273.95 kcal
Protein
4.36 g
Sacharidy
z toho cukr
44.34 g
29.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.60 g
1.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama