Špaldové lokše
- Přidat foto
-
Reklama
Lokše můžeme dělat na sladko i na slano. Můžeme je plnit masem, zeleninou a vždy budou skvěle chutnat. Vyzkoušejte zdravější recept se špaldovou celozrnnou moukou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory ve slupce vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka.
2.
Uvařené brambory scedíme, ještě horké oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy.
3.
Přidáme sůl, vejce, mouku a vytvoříme těsto.
4.
Na pomoučeném válu si těsto rozdělíme na deset dílů. Z každého dílu válečkem vyválíme placku a vkládáme do horké suché pánve. Opečeme z obou stran, dokud se nám nezačnou dělat hnědé puchýřky.
5.
Lokše namažeme povidly, zavineme, položíme na talíř. Posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
315.70 kcal |
Protein |
8.74 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
53.31 g
15.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.29 g
1.34 g
|
Reklama
Reklama