Bramborové šišky s opečenou strouhankou, cukrem a máslem

Bramborové šišky jsou oblíbeným sladkým jídlem. Většinou se podávají s mletým mákem a vyzkoušejte je s opečenou strouhankou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si uvaříme ve slupce do změknutí, scedíme a necháme vychladnout.
2.
Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle.
3.
Přidáme vejce, žloutek, sůl, mouku a uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
4.
Z těsta si trháme kousky ze kterých v ruce vytvarujeme šišky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme zhruba 3 minuty. Poté scedíme.
5.
Rozehřejeme si pánev, vsypeme strouhanku a opékáme na sucho do křupava.
6.
Šišky si dáme na talíř, zasypeme strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Od: Petuler, 26.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
510.00 kcal
Protein
17.11 g
Sacharidy
z toho cukr
88.48 g
3.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.75 g
2.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama