Bramborové šišky s opečenou strouhankou, cukrem a máslem
- Přidat foto
-
Reklama
Bramborové šišky jsou oblíbeným sladkým jídlem. Většinou se podávají s mletým mákem a vyzkoušejte je s opečenou strouhankou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory si uvaříme ve slupce do změknutí, scedíme a necháme vychladnout.
2.
Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle.
3.
Přidáme vejce, žloutek, sůl, mouku a uděláme těsto, které necháme odpočinout v lednici.
4.
Z těsta si trháme kousky ze kterých v ruce vytvarujeme šišky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme zhruba 3 minuty. Poté scedíme.
5.
Rozehřejeme si pánev, vsypeme strouhanku a opékáme na sucho do křupava.
6.
Šišky si dáme na talíř, zasypeme strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
510.00 kcal |
Protein |
17.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
88.48 g
3.37 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.75 g
2.95 g
|
Reklama
Reklama