Smažená jablková buchta
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchou buchtu si snadno připravíte i bez trouby. Postačí vám k tomu velká pánev s nepřilnavým dnem, kterou můžete uzavřít poklicí. Koláč chutná teplý i studený.
Reklama
Ingredience
Na pánev
Postup přípravy
1.
Jablka očistíme ze slupek a od jader. Nakrájíme na tenké proužky.
2.
V míse prošleháme vejce, cukr, mléko, skořici, rum a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme těsto.
3.
Na pánev dáme máslo a cukr, mícháme, necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme jablka a promícháme. Necháme chvíli restovat.
4.
Zalijeme rovnoměrně těstem, snížíme teplotu a dusíme pod poklicí. Celková doba je asi 50 minut, ale záleží na typu pánve a velikosti hořáku. Asi v polovině času je třeba buchtu otočit.
5.
Otáčení proveďte přes poklici. Vše v rukavicích hoďte na poklici a zpět do pánve. Nelze otáčet, dokud je těsto nahoře tekuté, otáčejte cca po 25 min.
6.
Hotový koláč pocukrujte a podávejte ještě teplý. Můžete dozdobit šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
320.18 kcal |
Protein |
5.48 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.19 g
17.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.24 g
4.07 g
|
Reklama
Reklama