Smažená jablková buchta

Jednoduchou buchtu si snadno připravíte i bez trouby. Postačí vám k tomu velká pánev s nepřilnavým dnem, kterou můžete uzavřít poklicí. Koláč chutná teplý i studený.

Reklama

Ingredience

Na pánev

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka očistíme ze slupek a od jader. Nakrájíme na tenké proužky.
2.
V míse prošleháme vejce, cukr, mléko, skořici, rum a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme těsto.
3.
Na pánev dáme máslo a cukr, mícháme, necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme jablka a promícháme. Necháme chvíli restovat.
4.
Zalijeme rovnoměrně těstem, snížíme teplotu a dusíme pod poklicí. Celková doba je asi 50 minut, ale záleží na typu pánve a velikosti hořáku. Asi v polovině času je třeba buchtu otočit.
5.
Otáčení proveďte přes poklici. Vše v rukavicích hoďte na poklici a zpět do pánve. Nelze otáčet, dokud je těsto nahoře tekuté, otáčejte cca po 25 min.
6.
Hotový koláč pocukrujte a podávejte ještě teplý. Můžete dozdobit šlehačkou.

Od: Ráďa 78, 1.11.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
320.18 kcal
Protein
5.48 g
Sacharidy
z toho cukr
42.19 g
17.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.24 g
4.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama