Špaldová jablečná buchta z remosky
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná buchta po které se jen zapráší. Pokud máte jablíčka z vlastní zahrádky a nevíte co s nimi upečte tuto jednoduchou buchtu.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Postup přípravy
1.
Jablka si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2.
Malou nádobu z remosky si vymažeme a vysypeme, nebo můžeme použít pečící papír.
3.
Vejce si vyšleháme s cukrem a přilijeme mléko.
4.
V další misce si smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a citronovou šťávu.
5.
Obě misky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto.
6.
Do remosky vrstvíme jablka, těsto a opakujeme alespoň třikrát tak, aby jsme zakončili vrstvou těsta.
7.
Na těsto položíme plátky másla, posypeme cukrem, zavřeme víkem od remosky a pečeme zhruba 45 minut.
8.
Po vychladnutí podáváme sypané moučkovým cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 45 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
197.47 kcal |
Protein |
4.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.25 g
25.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.36 g
1.58 g
|
Reklama
Reklama