Mrkvový dort s tvarohovým krémem
- Přidat foto
-
Reklama
Sladký mrkvový dort doplněný příjemně kyselkavým krémem chutná nejlépe ozdobený sekanými lískovými ořechy nebo mandlemi. Je snadný a povede se hned napoprvé. Určitě počítejte s větší náročností při strouhání mrkve a s následným mrkvovým nepořádkem v kuchyni. Výsledek ale stojí za to.
Reklama
Ingredience
Krém
Ozdobení
Postup přípravy
1.
Nejprve v robotu nasekáme mrkev. Podle výkonnosti mixéru můžete vyzkoušet rovnou nasekání na jemné kousky nebo jít postupně. Nasekat na hrubé kousky (hrubé struhadlo, hobliny) a následně nasekat znovu najemno. Špatně se odhaduje množství mrkve z kusů, hrubých kousků byste měli mít celkem 3 hrnky.
2.
Poté umeleme ovesné vločky na jemnou směs. Můžete použít opět kuchyňského robota.
3.
Nasekané mrkve a směs vloček rozmícháme s vejci a ostatními ingrediencemi, na pořadí nezáleží.
4.
Vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané hrubou moukou. Dáme péct na 1,5 hodiny pod alobalem na 180 °C. Nakonec odklopíme alobal a dopékáme. Vyzkoušíme špejlí na několika místech.
5.
Po vychladnutí dortu připravíme krém, můžete dort naplnit nebo jen potřít.
6.
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Postupně zašleháváme tvaroh, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Podle chuti můžete krém přisladit, ale dort je dostatečně sladký.
7.
Krém natíráme na dort a zdobíme nasekanými ořechy.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
424.56 kcal |
Protein |
8.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.20 g
42.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.77 g
6.15 g
|
Reklama
Reklama