Broskvový dort
- Přidat foto
-
Reklama
Letní osvěžující dort s broskvemi a nadýchaným tvarohovým krémem. Odležený v ledničce chutná skvěle.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Do robotové mísy si vložíme žloutky a přisypeme polovinu cukru. Vyšleháme.
2.
Ve vyšší nádobě si vyšleháme bílky na sníh. Během šlehání přidáváme druhou polovinu cukru.
3.
Ke žloutkům přidáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do hotového těsta opatrně zapracujeme sníh z bílků.
4.
Těsto vlijeme do vymazané dortové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů zhruba 30 minut.
5.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu za pomocí mixéru vyšleháme na šlehačku. A necháme v lednici vychladit.
6.
Tvaroh si smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem.
7.
Tvaroh a šlehačku smícháme.
8.
Vychladnutý korpus rozřízneme a potřeme krémem. Zbytek krému použijeme na vrchní část korpusu. Ozdobíme čerstvými nakrájenými broskvemi a necháme chvíli odležet v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
399.40 kcal |
Protein |
10.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.84 g
40.08 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.69 g
10.30 g
|
Reklama
Reklama