Uzený hovězí jazyk s bramborovo-křenovou kaší
- Přidat foto
-
Reklama
Uzený hovězí jazyk je velmi jemné maso výrazné chuti. Můžeme ho podávat vařený, dušený i pečený.
Reklama
Ingredience
Kaše
Postup přípravy
1.
Uzený jazyk opláchneme, vložíme do tlakového hrnce.
2.
Přidáme nové koření, celý pepř, bobkové listy, stroužky česneku a zalijeme vodou.
3.
Tlakový hrnec uzavřeme, na sporáku přivedeme k varu a necháme vařit zhruba 1 hodinu. Poté tlakový hrnec odstavíme a necháme dojít ještě asi 20 minut dokud nevyprchá všechen tlak a budeme moct hrnec otevřít.
4.
Po vyndání z hrnce, jazyk vložíme do misky se studenou vodou a oloupeme kůži.
5.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
6.
Měkké brambory scedíme, přidáme máslo a šleháme. Po chvíli přidáme ohřátou smetanu, nastrouhaný křen a kaši důkladně vyšleháme.
7.
Na talíř dáme kaši, přidáme na plátky nakrájený jazyk a při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,246.96 kcal |
Protein |
64.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.39 g
4.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
87.38 g
37.27 g
|
Reklama
Reklama