Bavorské vdolečky s vanilkou
- Přidat foto
-
Reklama
Bavorské vdolečky miluje každý. Zkuste recept provonět vanilkou a rumem. Příprava je snadná, stačí nechat těsto dostatečně vykynout. Jsou krásně křehké, vláčné a příjemně sladké.
Reklama
Ingredience
Kvásek
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek smícháním vlažného mléka a ostatních surovin. Vše důkladně rozšleháme vidličkou. Necháme alespoň 15 minut vykynout.
2.
Dáme kvásek do kuch. robotu a přidáme ostatní suroviny. Máslo musí být měkké. Necháme v robotu důkladně propracovat. Přibližně 15 minut.
3.
Poté dáme na teplé místo vykynout. Během kynutí jednou zpracujeme. Celkem by těsto mělo kynout 1,5 hodiny.
4.
Vál podsypeme moukou, těsto vyválíme a vykrajujeme skleničkou kolečka.
5.
Necháme kolečka pod utěrkou vykynout. Omytým vejcem uděláme uprostřed důlek a smažíme na oleji z obou stran.
6.
Necháme vychladnout a zdobíme povidly, tvarohem a šlehačkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 50 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
73.04 kcal |
Protein |
1.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.94 g
2.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
2.10 g
1.19 g
|
Reklama
Reklama