Dvoubarevná bábovka s majonézou a rumem

Bábovka dvou barev, dvou chutí a vůní. Do tmavé části se míchá kakao a rum, do světlé části vanilkový cukr. Máslo se postará o to, že bábovka není suchá a vydrží dlouho měkká.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Máslo nechejte dostatečně změknout nebo jej rozehřejte. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2.
Vše ostatní kromě kakaa, rumu a vanilkového cukru ušlehejte do pěny. Přidejte i změklé máslo. Smíchejte s moukou.
3.
Z těsta oddělte ¼ a do ní vmíchejte rum a kakao.
4.
Do světlé části vmíchejte vanilkový cukr. Do formy nejprve nalijte světlou část a následně tmavé těsto.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Od: Ráďa 78, 8.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
50 min vaření
2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
251.88 kcal
Protein
3.14 g
Sacharidy
z toho cukr
29.72 g
20.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.31 g
4.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama