Velikonoční beránek

Pokud se chystáte na Velikonoce péct beránka, doporučuji vám tenhle jednoduchý recept. Nemusíte nic měřit, stačí jen hrnek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce si rozšleháme s mlékem a olejem.
2.
Do mísy vsypeme mouku, vanilkový cukr, cukr, kypřící prášek, citronovou kůru, špetku soli.
3.
Tekutou směs vlijeme do suché a vypracujeme hladké těsto.
4.
Formu beránka si vymažeme a vysypeme moukou.
5.
Vlijeme těsto, přikryjeme vrchním dílem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 45-50 minut.
6.
Upečeného beránka vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
7.
Můžeme pocukrovat, zdobit čokoládovou polevou.

Od: Petuler, 8.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
356.26 kcal
Protein
5.67 g
Sacharidy
z toho cukr
55.32 g
31.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.61 g
2.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama