Avokádový chléb se ztracenými vejci

Avokádový chléb se ztracenými vejci je výživný a zdravý pokrm, který je ideální pro snídani nebo brunch. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, zatímco ztracená vejce jsou klasickým pokrmem, kterým neodolá téměř nikdo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátek chleba (cca 1,5 cm tlustý) si z jedné strany opečeme na pánvi na tenké vrstvě másla.
2.
Když máme chléb opečený, poklademe jej na plátky nakrájeným avokádem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
3.
Nyní si připravíme ztracené vejce: Do malého rendlíku napustíme vodu, přidáme lžičku octa a vaříme. Jakmile se na dně začnou tvořit první bubliny, jemně vodu metličkou roztočíme. Vejce si rozklepneme do mělké misky a pak ho opatrně přes lžíci vlijeme do víru. Doba vaření záleží na tom, jak chcete mít vajíčko tekuté, obvykle stačí 3 až 4 minuty. (Pokud chceme 2 vejce, děláme po 1 na etapy.)
4.
Hotová vejce si položíme na toast a dozdobíme rajčátky, případně ještě vejce osolíme a opepříme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
8 min vaření
20 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
369.81 kcal
Protein
15.99 g
Sacharidy
z toho cukr
16.94 g
3.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.08 g
5.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama