Avokádový chléb se ztracenými vejci
- Přidat foto
-
Reklama
Avokádový chléb se ztracenými vejci je výživný a zdravý pokrm, který je ideální pro snídani nebo brunch. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, zatímco ztracená vejce jsou klasickým pokrmem, kterým neodolá téměř nikdo.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Plátek chleba (cca 1,5 cm tlustý) si z jedné strany opečeme na pánvi na tenké vrstvě másla.
2.
Když máme chléb opečený, poklademe jej na plátky nakrájeným avokádem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
3.
Nyní si připravíme ztracené vejce: Do malého rendlíku napustíme vodu, přidáme lžičku octa a vaříme. Jakmile se na dně začnou tvořit první bubliny, jemně vodu metličkou roztočíme. Vejce si rozklepneme do mělké misky a pak ho opatrně přes lžíci vlijeme do víru. Doba vaření záleží na tom, jak chcete mít vajíčko tekuté, obvykle stačí 3 až 4 minuty. (Pokud chceme 2 vejce, děláme po 1 na etapy.)
4.
Hotová vejce si položíme na toast a dozdobíme rajčátky, případně ještě vejce osolíme a opepříme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 8 min vaření 20 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
369.81 kcal |
Protein |
15.99 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.94 g
3.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.08 g
5.11 g
|
Reklama
Reklama