Dukátové buchtičky se šodó a jahodami

Nesporně nejoblíbenější jídlo ze školní jídelny. Tentokrát si však připravíme buchtičky s pravým šodó, tak, jak byly původně připravovány. Navíc s jahodami pro zpestření.

Reklama

Ingredience

Na buchtičky

Na šodó

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Buchtičky: Do mléka (musí být vlažné, ideálně pokojové teploty) přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobíme do něj droždí. Promícháme a necháme ze směsi vzejít kvásek.
2.
Do druhé, větší mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme špetku soli, žloutek, cukr a změklé máslo.
3.
Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Mísu pak přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinu kynout.
4.
Poté malou lžičkou z bochníku těsta vykrajujeme kousky, které ručně tvarujeme do dukátových buchtiček.
5.
Buchtičky pak sázíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme na 180°C cca 20 minut.
6.
Šodó: Pozor! Šodó na buchtičky přijde ještě teplé a čerstvé, proto tomu uzpůsobte časové rozvržení přípravy receptu. Širší nerezovou mísu položíme na hrnec s vroucí vodou, tedy nad parní lázeň. Do mísy pak nalijeme víno, přidáme žloutky, cukr a koření a ruční metlou šleháme, dokud nevznikne hustý kompaktní krém.
7.
Nakonec do šodó zamícháme jahody a necháme je ohřát. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
30 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 57 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,153.48 kcal
Protein
23.24 g
Sacharidy
z toho cukr
163.89 g
68.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
32.90 g
17.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama