Dukátové buchtičky se šodó a jahodami
- Přidat foto
-
Reklama
Nesporně nejoblíbenější jídlo ze školní jídelny. Tentokrát si však připravíme buchtičky s pravým šodó, tak, jak byly původně připravovány. Navíc s jahodami pro zpestření.
Reklama
Ingredience
Na buchtičky
Na šodó
Postup přípravy
1.
Buchtičky: Do mléka (musí být vlažné, ideálně pokojové teploty) přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a rozdrobíme do něj droždí. Promícháme a necháme ze směsi vzejít kvásek.
2.
Do druhé, větší mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme špetku soli, žloutek, cukr a změklé máslo.
3.
Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Mísu pak přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinu kynout.
4.
Poté malou lžičkou z bochníku těsta vykrajujeme kousky, které ručně tvarujeme do dukátových buchtiček.
5.
Buchtičky pak sázíme do tukem vymazaného pekáče a pečeme na 180°C cca 20 minut.
6.
Šodó: Pozor! Šodó na buchtičky přijde ještě teplé a čerstvé, proto tomu uzpůsobte časové rozvržení přípravy receptu. Širší nerezovou mísu položíme na hrnec s vroucí vodou, tedy nad parní lázeň. Do mísy pak nalijeme víno, přidáme žloutky, cukr a koření a ruční metlou šleháme, dokud nevznikne hustý kompaktní krém.
7.
Nakonec do šodó zamícháme jahody a necháme je ohřát. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
2 min příprava 30 min vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 57 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,153.48 kcal |
Protein |
23.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
163.89 g
68.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.90 g
17.28 g
|
Reklama
Reklama