Zelené kari s krevetami
- Přidat foto
-
Reklama
Zelené kari s krevetami je rychlý a chutný recept, který vás okouzlí výraznými exotickými chutěmi a bohatou barevností. Tato jednoduchá, ale elegantní kombinace čerstvých krevet, zelené kari pasty a šťavnaté zeleniny v kokosovém mléku slibuje skvělý gastronomický zážitek. Připravte se na dobrodružství v kuchyni a uvařte si tento lahodný pokrm, který okamžitě přenese vaše chuťové buňky do světa vůní a chutí Asie.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky.
2.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu (nebo v rýžovaru), dokud není měkká a nadýchaná. Odstavíme a necháme stranou.
3.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme zelenou kari pastu a krátce restujeme, dokud nezačne uvolňovat aroma. Poté přidáme kokosové mléko a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Do omáčky přidáme nakrájenou mrkev, červenou papriku, cibuli a fazolové lusky. Vaříme, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane šťavnatá.
5.
Přidáme oloupané a očištěné krevety. Vaříme je 3-4 minuty, dokud nezískají růžovou barvu a stanou se pevnými.
6.
Servírujeme tak, že do hlubokého talíře nebo misky vložíme 2 kopečky uvařené rýže a zalijeme omáčkou se všemi ingredinecemi.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 55 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
690.95 kcal |
Protein |
22.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
76.15 g
7.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.82 g
22.34 g
|
Reklama
Reklama