Pečené kuřecí prso s hráškovým pyré a nádivkou
- Přidat foto
-
Reklama
Připravte si chutnou večeři s tímto receptem na pečené kuřecí prso, doplněné krémovým hráškovým pyré a sytou nádivkou. Toto jídlo kombinuje jemné kuřecí maso s bohatou chutí uzeniny a svěžestí zeleného hrášku. Je ideální pro rodinnou večeři nebo jako působivé hlavní jídlo při setkání s přáteli. Příprava zabere přibližně hodinu, ale výsledek stojí za to!
Reklama
Ingredience
Na pyré
Na nádivku
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa: Předehřejeme troubu na 200 °C. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na pánvi na středně silném ohni rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa z obou stran krátce opečeme dozlatova. Přendáme kuřecí prsa do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě asi 20–25 minut, nebo dokud nebudou uvnitř hotová.
2.
Hráškové pyré: Hrášek uvaříme v osolené vodě asi 5–7 minut, dokud není měkký. Scedíme hrášek a přendáme jej do mixéru. Přidáme máslo, smetanu, sůl a pepř a rozmixujeme do hladka.
3.
Nádivka: Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm cibuli s česnekem, dokud nezměknou. Přidáme slaninu nebo klobásu a smažíme, dokud nezačne být křupavá. Směs přesuneme do velké mísy, přidáme pečivo, vejce, petrželku a kuřecí vývar a promícháme, dokud se ingredience nespojí. Nádivku přendáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud nezačne být zlatá a křupavá.
4.
Podávání: Nakrájíme kuřecí prsa na plátky a podáváme s hráškovým pyré a nádivkou. Můžeme také obohatit zeleninovým salátkem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 46 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,006.19 kcal |
Protein |
58.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.40 g
7.81 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.12 g
14.83 g
|
Reklama
Reklama