Připravte si osvěžující a vyvážený avokádový salát s grilovaným sýrem halloumi, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tato lehká, ale zároveň sytá kombinace krémového avokáda, čerstvé zeleniny a oblíbeného sýra halloumi je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Spolu s osvěžujícím citronovým dresinkem a nádechem čerstvé petrželky se stane tento salát oblíbenou a zdravou pochoutkou.
Ingredience (2 x porce)
Na ozdobu a dochucení
Postup přípravy
Rozpálíme grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Plátky sýru halloumi osušíme papírovou utěrkou a grilujeme je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé. Poté je necháme chvíli vychladnout.
V hluboké míse smícháme nakrájené avokádo, salátové listy, červenou cibuli, cherry rajčata, olivy a petrželku.
V malé misce promícháme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dresink rovnoměrně rozprostřeme přes salátovou směs a promícháme.
Na míchanou zeleninu rozmístíme grilovaný halloumi a navrch dáme lžíci brusinek.
Salát podáváme okamžitě, zatímco je sýr halloumi ještě teplý a avokádo krémové. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 775.29 kcal |
Protein: 27.77 g |
Sacharidy: 20.73 g |
z toho cukr: 12.30 g |
Tuk: 62.51 g |
z toho nas. MK: 23.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4128-avokadovy-salat-s-halloumi