Avokádový salát s halloumi

Připravte si osvěžující a vyvážený avokádový salát s grilovaným sýrem halloumi, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tato lehká, ale zároveň sytá kombinace krémového avokáda, čerstvé zeleniny a oblíbeného sýra halloumi je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Spolu s osvěžujícím citronovým dresinkem a nádechem čerstvé petrželky se stane tento salát oblíbenou a zdravou pochoutkou.

Ingredience (2 x porce)

Na ozdobu a dochucení

Postup přípravy

  1. Rozpálíme grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Plátky sýru halloumi osušíme papírovou utěrkou a grilujeme je asi 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé. Poté je necháme chvíli vychladnout.
  2. V hluboké míse smícháme nakrájené avokádo, salátové listy, červenou cibuli, cherry rajčata, olivy a petrželku.
  3. V malé misce promícháme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dresink rovnoměrně rozprostřeme přes salátovou směs a promícháme.
  4. Na míchanou zeleninu rozmístíme grilovaný halloumi a navrch dáme lžíci brusinek.
  5. Salát podáváme okamžitě, zatímco je sýr halloumi ještě teplý a avokádo krémové. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 775.29 kcal | Protein: 27.77 g | Sacharidy: 20.73 g | z toho cukr: 12.30 g | Tuk: 62.51 g | z toho nas. MK: 23.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4128-avokadovy-salat-s-halloumi