Dýňové kari s lilkem a cizrnou

Pikantní kari, které je díky cizrně plné bílkovin. Podává se samostatně nebo jako příloha ke grilovaným masům. Nezapomeňte lilek nechal dlouze vyplakat, aby pokrm nebyl nahořklý. Můžete přidat špetku chilli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu namočte do studené vody a nechejte přes noc. Druhý den vodu vyměňte a uvařte do změknutí.
2.
Lilek omyjte a nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Osolte z obou stran a nechejte rozložené na talířku minimálně 10 minut. Poté ubrouskem setřete sůl.
3.
Rýži uvařte a nechejte pod poklicí. Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte na olej restovat.
4.
Očistěte a nakrájejte dýni. Na cibuli dejte koření a přidejte dýni, důkladně promíchejte.
5.
Přidejte kokosové mléko, osolte, mírně podlijte vodou a duste pod poklicí 10 minut. Přidejte nakrájený lilek a duste do změknutí lilku.
6.
Poté smíchejte s rýží a cizrnou, zakápněte citronovou šťávou a nechejte krátce prohřát.

Od: Iva V, 5.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
12 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
705.45 kcal
Protein
21.46 g
Sacharidy
z toho cukr
89.80 g
17.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.16 g
5.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama