Dýňové kari s lilkem a cizrnou
- Přidat foto
-
Reklama
Pikantní kari, které je díky cizrně plné bílkovin. Podává se samostatně nebo jako příloha ke grilovaným masům. Nezapomeňte lilek nechal dlouze vyplakat, aby pokrm nebyl nahořklý. Můžete přidat špetku chilli.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cizrnu namočte do studené vody a nechejte přes noc. Druhý den vodu vyměňte a uvařte do změknutí.
2.
Lilek omyjte a nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Osolte z obou stran a nechejte rozložené na talířku minimálně 10 minut. Poté ubrouskem setřete sůl.
3.
Rýži uvařte a nechejte pod poklicí. Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte na olej restovat.
4.
Očistěte a nakrájejte dýni. Na cibuli dejte koření a přidejte dýni, důkladně promíchejte.
5.
Přidejte kokosové mléko, osolte, mírně podlijte vodou a duste pod poklicí 10 minut. Přidejte nakrájený lilek a duste do změknutí lilku.
6.
Poté smíchejte s rýží a cizrnou, zakápněte citronovou šťávou a nechejte krátce prohřát.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
705.45 kcal |
Protein |
21.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.80 g
17.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.16 g
5.59 g
|
Reklama
Reklama