Kuřecí prsa s lilkem a máslovou dýní
- Přidat foto
-
Reklama
Chutná a rychle připravená kuřecí prsa s křupavou směsí zeleniny. Je důležité hlídat dobu vaření a přidávat kusy zeleniny postupně, každá zelenina potřebuje jinak dlouhou dobu. Lilek před přípravou nakrájejte na plátky vysoké asi 1 cm, osolte z obou stran a nechejte vyplakat. Poté ubrouskem setřete sůl.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a připravíme jednoduchou marinádu. Smícháme kečup, sójovou omáčku, olej a směs grilovacího koření. Plátky masa ponoříme, uzavřeme krabičku víčkem a necháme v lednici minimálně 3 hodiny, lépe přes noc.
2.
Před smažením nastříkáme na rozpálenou pánev trochu oleje a kuřecí prsa restujeme z obou stran. Vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou máslovou dýni a bambusové výhonky. Podlijeme vodou a zbytkem marinády.
3.
Přidáme plátky masa a dusíme pod poklicí 10 minut. Poté přidáme nakrájený lilek a červenou papriku. Společně dusíme do změknutí.
4.
Podáváme bez přílohy nebo s opečenou bagetou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 37 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
340.09 kcal |
Protein |
22.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.85 g
12.63 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.65 g
2.82 g
|
Reklama
Reklama