Vaječná tlačenka
- Přidat foto
-
Reklama
Vaječná tlačenka je tradiční česká pochoutka, která se často objevuje na svátečním stole nebo jako oblíbená součást studené kuchyně. Tato jednoduchá, ale velmi chutná specialita se skládá z vařených vajec, šunky, cibule a zeleniny, což ji činí výborným doplňkem k pečivu nebo jako součást různých svačin. Příprava tlačenky je jednoduchá a nezabere mnoho času, což z ní dělá ideální volbu pro rychlé občerstvení nebo předkrm při různých příležitostech.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Zeleninu z Moravanky scedíme a nálev si dáme bokem.
2.
Všechny suroviny si nakrájíme na malé kostičky (i zeleninu z Moravanky). Následně opepříme a spojíme s majonézou.
3.
Z nálevu z Moravanky připravíme želatinu podle návodu a necháme lehce vychladnout. Vychladlý želatinový nálev pak přidáme k ostatním surovinám a promícháme.
4.
Hotovou směs vlijeme do formy, kterou jsme si vystlali potravinovou fólií a necháme asi 3 hodiny ztuhnout v lednici (ideálně však do druhého dne).
5.
Tuhou tlačenku z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s libovolným pečivem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
374.21 kcal |
Protein |
17.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.89 g
3.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.35 g
5.67 g
|
Reklama
Reklama