Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je tradiční česká pochoutka, která se často objevuje na svátečním stole nebo jako oblíbená součást studené kuchyně. Tato jednoduchá, ale velmi chutná specialita se skládá z vařených vajec, šunky, cibule a zeleniny, což ji činí výborným doplňkem k pečivu nebo jako součást různých svačin. Příprava tlačenky je jednoduchá a nezabere mnoho času, což z ní dělá ideální volbu pro rychlé občerstvení nebo předkrm při různých příležitostech.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Zeleninu z Moravanky scedíme a nálev si dáme bokem.
2.
Všechny suroviny si nakrájíme na malé kostičky (i zeleninu z Moravanky). Následně opepříme a spojíme s majonézou.
3.
Z nálevu z Moravanky připravíme želatinu podle návodu a necháme lehce vychladnout. Vychladlý želatinový nálev pak přidáme k ostatním surovinám a promícháme.
4.
Hotovou směs vlijeme do formy, kterou jsme si vystlali potravinovou fólií a necháme asi 3 hodiny ztuhnout v lednici (ideálně však do druhého dne).
5.
Tuhou tlačenku z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s libovolným pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 10.5.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
374.21 kcal
Protein
17.92 g
Sacharidy
z toho cukr
5.89 g
3.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.35 g
5.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama