Pomazánka z pečeného lilku
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná pomazánka, která má jen minimum tuku. Lilek je třeba nechat důkladně vyplakat pod solí, setřít a následně upéct. Ochutíte jej už při pečení, proto pomazánku stačí jen umixovat a promíchat s další zeleninou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Lilek nakrájíme podélně na silnější plátky. Důkladně osolíme z obou stran a necháme rozložené na prkénku.
2.
Přibližně po 15 minutách setřeme kuchyňskou utěrkou a posypeme z obou stran grilovacím kořením. Potřeme prolisovaným česnekem.
3.
Pečeme do změknutí, bez poklice. Necháme vychladnout.
4.
Rozmixujeme tyčovým mixérem s jogurtem.
5.
Promícháme s cibulkou a nakrájenými cherry rajčaty na drobné kousky.
6.
Dáme do lednice vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 15 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
23.95 kcal |
Protein |
1.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.88 g
2.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.28 g
0.11 g
|
Reklama
Reklama