Vepřový plátek s pepřovou omáčkou

Jste milovníkem pepře a omáček? Tento recept je přímo pro vás. Pokud čekáte návštěvu a potřebujete rychle uvařit chutné a ne moc jednoduché jídlo, tak s tímto plátkem a pepřovou omáčkou všechny dostanete.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si uděláme maso - opepříme a osolíme z obou stran, vložíme na pánev a děláme na sádle a to z každé strany cca 3 min. Maso vyjmeme a do stejné pánve přidáme ještě sádlo a máslo. Po rozpuštění zasypeme moukou a promícháme, ihned přidáme smetanu 30%, mícháme a přidáme pepř mletý i kuličky dle chuti a osolíme. Mícháme další cca 2-5 minut.
2.
Nakrájíme si brambory na měsíčky, okořeníme a pečeme cca 30-40 minut.
3.
Omáčku nepřestáváme míchat a můžeme do ní vložit maso nebo jej ohřát zvlášť.

Od: Zuzana, 5.6.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
617.09 kcal
Protein
32.11 g
Sacharidy
z toho cukr
27.71 g
5.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
41.04 g
19.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama