Nakládaný Gothaj

Není nic lepšího k pivu, posezení s přáteli a rodinou či chuťovce na večer než nakládaný Gothaj. Pokud jste milovníky utopenců, vyzkoušejte. Vhodné i jako dárek nejenom pro pány.

Reklama

Ingredience

Na lák/zálivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si nakrájíme zeleninu - papriky, okoruky, cibule. Dále si nakrájíme Gothaj na pásky silné 1cm.
2.
Do hrnce dáme vodu s octem a kořením a necháme zvolna vařit 30 minut.
3.
Do zavařovací sklenice dáme: 1) cibuli, kterou vyplníme spodek - nešetříme 2) Pásky gothaje vedle sebe, potřeme hořčicí 3) Papriky 4) Okurky 5) Cibule 6) Gothaj a opět můžeme potřít hořčicí. Tento postupu opakujeme a vršek vyskládané cibuli a okurkou.
4.
Zálivku/Lák necháme vychladnout a naložené sklenice jim vylijeme. Můžeme koření nechat a nebo scedit. Nakládaný Gothaj necháme odpočívat dva týdny v chladu a po té můžeme konzumovat.

Od: Zuzana, 11.6.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
791.41 kcal
Protein
24.23 g
Sacharidy
z toho cukr
21.21 g
9.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
65.12 g
27.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama