Paella s kuřecím masem a krevetami

Lehké a dietní jídlo plné chutí. Můžete přidat špetku chilli pro pikantní příchuť nebo šafrán pro krásnou barvu. U paelly je důležité odhadnout množství vody a rýže, aby směs nebyla rozvařená.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Promícháme s prolisovaným česnekem. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Krevety promícháme s citronovou šťávou.
3.
Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Mraženou zeleninu necháme rozmrznout.
4.
Ve velkém woku rozehřejeme olej a restujeme kuřecí maso. Snížíme teplotu, přidáme mrkev, cibuli a koření. Mírně podlijeme vývarem a dusíme 10 minut.
5.
Přidáme krevety, rýži, citronovou kůru a promícháme. Podlijeme vývarem podle množství rýže, přidáme hrášek a kukuřici a dusíme pod pokličkou do změknutí.

Od: Iva V, 24.6.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 55 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
526.66 kcal
Protein
37.65 g
Sacharidy
z toho cukr
80.50 g
7.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.55 g
0.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama