Perníkové muffiny s jablky

Skvělé muffiny, které zůstanou dlouho vláčné díky strouhaným jablkům. Jablka si připravte předem a promíchejte s cukrem a skořicí (podle kyselosti jablek). Strouhejte bez slupek a důkladně vymačkejte vodu. Kdo je připraven, používá zavařenou strouhanou směs jablek na štrůdl.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a perníkovým kořením.
2.
Ve šlehači šleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej.
3.
Smícháme se směsí mouky na nižší otáčky. Nakonec vmícháme strouhaná jablka.
4.
Plníme do muffinových formiček. Pečeme na 180 °C na horkovzduch asi 30 až 40 minut.

Od: Iva V, 1.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
2 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
145.07 kcal
Protein
2.19 g
Sacharidy
z toho cukr
20.11 g
10.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.18 g
1.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama