Penne s boloňskou omáčkou (bez masa) a burratou
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept na Penne s boloňskou omáčkou a burratou je ideální kombinací jednoduchosti a elegance. Krémová burrata s bohatou omáčkou dodá pokrmu luxusní nádech. Čerstvé bylinky a kvalitní ingredience zaručují skvělou chuť, kterou ocení každý milovník italské kuchyně.
Reklama
Ingredience
Na omáčku
Postup přípravy
1.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli do zlatova. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme.
2.
Přidáme mrkev, celer a papriku. Smažíme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
3.
Přidáme sekaná rajčata, rajčatový protlak, červené víno, oregano, bazalku, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme.
4.
Přidáme zeleninový vývar.
5.
Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme jemně vařit na mírném ohni asi 25 minut.
6.
Podáváme s těstovinami a burratou (1/2 burraty na porci). Ozdobíme čerstvou bazalkou a cherry rajčátkem.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 42 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
613.91 kcal |
Protein |
20.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
87.12 g
14.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.45 g
5.05 g
|
Reklama
Reklama