Penne s boloňskou omáčkou (bez masa) a burratou

Tento recept na Penne s boloňskou omáčkou a burratou je ideální kombinací jednoduchosti a elegance. Krémová burrata s bohatou omáčkou dodá pokrmu luxusní nádech. Čerstvé bylinky a kvalitní ingredience zaručují skvělou chuť, kterou ocení každý milovník italské kuchyně.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli do zlatova. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme.
2.
Přidáme mrkev, celer a papriku. Smažíme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
3.
Přidáme sekaná rajčata, rajčatový protlak, červené víno, oregano, bazalku, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme.
4.
Přidáme zeleninový vývar.
5.
Přivedeme k varu, potom snížíme teplotu a necháme jemně vařit na mírném ohni asi 25 minut.
6.
Podáváme s těstovinami a burratou (1/2 burraty na porci). Ozdobíme čerstvou bazalkou a cherry rajčátkem.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
613.91 kcal
Protein
20.72 g
Sacharidy
z toho cukr
87.12 g
14.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.45 g
5.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama