Turecké placky

Placky, které jsou sladké, lehké a zároveň z Turecka? Ocení děti i dospělí. Tyto placky zvládne každý a je to příjemná změna místo obyčejných palačinek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku, vodu, olej a zpravujeme těsto. Pokud je moc lepkave, přidáme více mouky nebo naopak trochu vody.
2.
Dáme na 10-15 min odležet do lednice.
3.
V malé misce smícháme zbytek surovin - cukry a skořici.
4.
Těsto vyndáme a rozdělíme na 4 kusy. Každý kus vyválíme do tenka, ale tak, aby se těsto neprotrhlo.
5.
Na půl placky dáme 2-4 lžíce sypké směsi, překryjeme a pomocí vidličky spojíme kraje, aby náplň nevytékala.
6.
Pánev si trochu potřeme olejem, a přidáme placky, z obou stran 2-3 minuty opečeme - poznáte to podle hnědých nafouklin, které se začnou objevovat a jakmile máte z obou stran, máte hotovo.

Od: Zuzana, 16.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
5 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
210.86 kcal
Protein
3.45 g
Sacharidy
z toho cukr
35.76 g
12.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.43 g
0.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama