Perníková bábovka s jablky a tvarohem

Skvělá bábovka v kombinaci sladko-kyselé chuti a s vůní perníkového koření. Je křehká a vláčná. Pokud používáte silikonovou formu je třeba ji vyklopit až po úplném vychladnutí. Kdo nepřipravuje pro děti, může do těsta přidat dvě lžíce rumu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte strouhaná jablka, důkladně je vymačkejte, smíchejte s cukrem a skořicí (kdo nemá domácí polotovar pro štrůdly a záviny).
2.
V robotu šlehejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh, mléko a olej.
3.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.
4.
Sypkou směs zašlehejte na nízkou rychlost do směsi vajec.
5.
Vypněte robot a vařechou vmíchejte jablka.
6.
Pečte ve formě na bábovku na 180 °C asi 1 hodinu. Nechejte vychladnout, vyklopte a pocukrujte.

Od: Iva V, 23.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
1 hod vaření
3 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
251.95 kcal
Protein
6.13 g
Sacharidy
z toho cukr
33.58 g
14.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.45 g
2.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama