Tvarohový koláč s malinami

Výborný koláč s příjemně kyselkavou chutí. Na koláč jsou zapotřebí čerstvé maliny, nepoužívejte mražené nebo zavařované. Čerstvé maliny je třeba před nasypáním na koláč důkladně obalit v moučkovém cukru.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maliny obalte v moučkovém cukru a nechejte stranou.
2.
Oddělte žloutky a bílky. Bílek vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Kdo nemá velká domácí vejce, použijete 3 kusy vajec.
3.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte tvaroh a jogurt v pokojové teplotě.
4.
Vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně promíchejte se sněhem.
5.
Dejte do koláčové formy vystlané pečícím papírem. Posypte malinami s cukrem.
6.
Peče se půl hodiny na 180 °C.

Od: Iva V, 27.7.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
315.96 kcal
Protein
13.09 g
Sacharidy
z toho cukr
41.02 g
21.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.60 g
5.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama