Bruschetta pomodoro
- Přidat foto
-
Reklama
Bruschetta Pomodoro je jednoduchý a chutný italský předkrm, který se skládá z křupavého pečiva, čerstvých rajčat, česneku, bazalky a olivového oleje. Zkuste tento jednoduchý recept a ohromte každého strávníka.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Bagetu nebo ciabattu nakrájíme na plátky o tloušťce přibližně 1–2 cm. Každý plátek lehce potřeme olivovým olejem z obou stran.
2.
Rozpálíme si pánev (nebo troubu na grilovací režim) a plátky opékáme do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Alternativně můžeme použít toustovač.
3.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Můžeme je předtím oloupat.
4.
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme nebo prolisujeme.
5.
Lístky bazalky nakrájíme na tenké proužky.
6.
V misce smícháme nakrájená rajčata, česnek, bazalku a 2–3 lžíce olivového oleje.
7.
Směs dochutíme solí a pepřem podle chuti. Přidáme pár kapek balzamikového octa pro extra chuťový nádech.
8.
Na opečené plátky chleba naneseme rajčatovou směs a podáváme ihned jako předkrm nebo lehkou svačinu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 10 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
201.21 kcal |
Protein |
3.73 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.57 g
3.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.92 g
1.41 g
|
Reklama
Reklama