Bruschetta pomodoro

Bruschetta Pomodoro je jednoduchý a chutný italský předkrm, který se skládá z křupavého pečiva, čerstvých rajčat, česneku, bazalky a olivového oleje. Zkuste tento jednoduchý recept a ohromte každého strávníka.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bagetu nebo ciabattu nakrájíme na plátky o tloušťce přibližně 1–2 cm. Každý plátek lehce potřeme olivovým olejem z obou stran.
2.
Rozpálíme si pánev (nebo troubu na grilovací režim) a plátky opékáme do zlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Alternativně můžeme použít toustovač.
3.
Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Můžeme je předtím oloupat.
4.
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme nebo prolisujeme.
5.
Lístky bazalky nakrájíme na tenké proužky.
6.
V misce smícháme nakrájená rajčata, česnek, bazalku a 2–3 lžíce olivového oleje.
7.
Směs dochutíme solí a pepřem podle chuti. Přidáme pár kapek balzamikového octa pro extra chuťový nádech.
8.
Na opečené plátky chleba naneseme rajčatovou směs a podáváme ihned jako předkrm nebo lehkou svačinu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
201.21 kcal
Protein
3.73 g
Sacharidy
z toho cukr
21.57 g
3.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.92 g
1.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama