Koule z krůtího mletého masa ve smetanovo-bazalkové omáčce

Koule z mletého krůtího masa ve smetanovo-bazalkové omáčce jsou chutným a lahodným pokrmem, ideálním pro oběd nebo večeři. Kombinace jemného krůtího masa s aromatickou bazalkovou omáčkou vytvoří skvělý kulinářský zážitek.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mleté krůtí maso, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Důkladně promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
2.
Ze směsi vytvarujeme větší koule. Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu. Koule smažíme dozlatova, asi 8–10 minut, dokud nejsou propečené i uvnitř. Hotové koule dáme stranou.
3.
V pánvi rozehřejeme olivový olej na střední teplotu. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme do měkka, asi 5 minut.
4.
Přidáme kuřecí vývar a necháme chvíli povařit, aby se omáčka mírně zredukovala, asi 5 minut.
5.
Přidáme smetanu a sušené oregano, a necháme omáčku vařit na mírném ohni, dokud nezhoustne, asi 5–7 minut.
6.
Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
7.
Do omáčky přidáme smažené krůtí koule a necháme je v omáčce vařit ještě 5–7 minut, aby se prohřály a nasály chutě omáčky.
8.
Podáváme s těstovinami nebo rýží. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
35 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
496.73 kcal
Protein
39.44 g
Sacharidy
z toho cukr
14.25 g
4.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.99 g
9.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama