Koule z krůtího mletého masa ve smetanovo-bazalkové omáčce
- Přidat foto
-
Reklama
Koule z mletého krůtího masa ve smetanovo-bazalkové omáčce jsou chutným a lahodným pokrmem, ideálním pro oběd nebo večeři. Kombinace jemného krůtího masa s aromatickou bazalkovou omáčkou vytvoří skvělý kulinářský zážitek.
Reklama
Ingredience
Na omáčku
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mleté krůtí maso, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Důkladně promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
2.
Ze směsi vytvarujeme větší koule. Na pánvi rozpálíme olej na střední teplotu. Koule smažíme dozlatova, asi 8–10 minut, dokud nejsou propečené i uvnitř. Hotové koule dáme stranou.
3.
V pánvi rozehřejeme olivový olej na střední teplotu. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme do měkka, asi 5 minut.
4.
Přidáme kuřecí vývar a necháme chvíli povařit, aby se omáčka mírně zredukovala, asi 5 minut.
5.
Přidáme smetanu a sušené oregano, a necháme omáčku vařit na mírném ohni, dokud nezhoustne, asi 5–7 minut.
6.
Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
7.
Do omáčky přidáme smažené krůtí koule a necháme je v omáčce vařit ještě 5–7 minut, aby se prohřály a nasály chutě omáčky.
8.
Podáváme s těstovinami nebo rýží. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 35 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
496.73 kcal |
Protein |
39.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.25 g
4.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.99 g
9.12 g
|
Reklama
Reklama