Vepřová panenka s mrkvovým pyré a pečenou brokolicí

Tento recept na vepřovou panenku s mrkvovým pyré a pečenou brokolicí kombinuje šťavnaté maso, sladké a krémové pyré a křupavou zeleninu. Panenka je oblíbená pro svou jemnost a chuť, která je v tomto receptu zvýrazněna česnekem a bylinkami. Mrkvové pyré dodává jemnou sladkost a sametovou texturu, zatímco pečená brokolice přináší svěžest a křupavost. Toto jídlo je skvělou volbou pro slavnostní večeři nebo když chcete potěšit své blízké chutným a vyváženým pokrmem.

Reklama

Ingredience

Na pyré

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou panenku osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku krátce opečeme ze všech stran (cca 2–3 minuty na každé straně), aby se vytvořila zlatavá krusta.
3.
Brokolici dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a podle chuti přidáme citronovou šťávu.
4.
Opečenou panenku přeneseme do pekáče. Víno přidáme do pánve, kde se opékalo maso, a necháme krátce povařit. Poté přidáme kuřecí vývar a necháme chvíli probublávat.
5.
Vzniklou omáčku přelijeme přes panenku v pekáči.
6.
Brokolici umístíme vedle panenky na stejný plech nebo pekáč. Dáme pozor, aby brokolice nebyla ponořená ve vývaru, aby zůstala pečená a křupavá.
7.
Pečeme v předehřáté troubě přibližně 15–20 minut, dokud panenka nedosáhne vnitřní teploty 63 °C a brokolice není zlatavá a měkká.
8.
Mezitím si připravíme pyré: V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme nakrájenou mrkev. Vaříme ji, dokud není měkká (cca 15 minut).
9.
Scedíme mrkev a přendáme ji do mixéru. Přidáme máslo a smetanu a mixujeme do hladkého pyré. Osolíme a opepříme dle chuti. Udržujeme teplé.
10.
Panenku vyjmeme z trouby a necháme ji odpočinout. Omáčku v pekáči přelijeme zpět na pánev a vaříme na střední teplotu, dokud se mírně nezredukuje. Na závěr přidáme lžíci másla a mícháme, dokud se nerozpustí.
11.
Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou brokolicí a mrkvovým pyré. Na závěr panenku přelijeme připravenou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 8.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 53 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
548.64 kcal
Protein
32.41 g
Sacharidy
z toho cukr
16.37 g
9.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.52 g
14.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama