Rybízový koláč s tvarohem

Rybízový koláč s tvarohem je svěží letní dezert, který kombinuje sladkost a jemnost tvarohu s kyselostí rybízu. Tento koláč je ideální pro využití sezónního ovoce a díky tvarohové náplni je krásně vláčný a lehký. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo jako dezert po obědě. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého milovníka domácího pečení.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na tvarohovou náplň

Na povrch

Na drobenku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ze všech ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, které nalijeme do formy vyložené pečicím papírem.
2.
Na těsto dáme tvarohovou část, kterou jsme si smíchali z vejce, tvarohu a pudinku.
3.
Povrch koláče poklademe rybízem a nakonec drobenkou. Drobenku si připravíme z polohrubé mouky, cukru a másla.
4.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
480.40 kcal
Protein
11.83 g
Sacharidy
z toho cukr
48.29 g
18.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.60 g
9.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama