Dýňovo-mrkvové rizoto
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňovo-mrkvové rizoto je krémový a chutný pokrm. Tato barevná a výživná kombinace vytváří harmonické jídlo plné vitamínů a skvělé chuti. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, která zahřeje v chladnějších dnech a osloví jak vegetariány, tak milovníky zdravé kuchyně.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dýni, mrkev a cuketu si nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek rozbijeme čepelí a pak nakrájíme.
2.
Cibuli si na oleji osmahneme dozlatova, potom přidáme česnek a promícháme.
3.
Následně přidáme zeleninu, kterou ve vlastní šťávě dusíme do změknutí. Přidáme čerstvou nasekanou bazalku a zamícháme.
4.
Ke změklé zelenině nasypeme 1 a půl hrnku jasmínové rýže a zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou do vyvaření vody (asi 15 minut).
5.
Nakonec zalijeme šlehačkou, přidáme nastrouhaný parmezán a zamícháme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
799.74 kcal |
Protein |
18.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
113.43 g
8.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.40 g
13.77 g
|
Reklama
Reklama