Dýňovo-mrkvové rizoto

Dýňovo-mrkvové rizoto je krémový a chutný pokrm. Tato barevná a výživná kombinace vytváří harmonické jídlo plné vitamínů a skvělé chuti. Ideální jako lehký oběd nebo večeře, která zahřeje v chladnějších dnech a osloví jak vegetariány, tak milovníky zdravé kuchyně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni, mrkev a cuketu si nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek rozbijeme čepelí a pak nakrájíme.
2.
Cibuli si na oleji osmahneme dozlatova, potom přidáme česnek a promícháme.
3.
Následně přidáme zeleninu, kterou ve vlastní šťávě dusíme do změknutí. Přidáme čerstvou nasekanou bazalku a zamícháme.
4.
Ke změklé zelenině nasypeme 1 a půl hrnku jasmínové rýže a zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou do vyvaření vody (asi 15 minut).
5.
Nakonec zalijeme šlehačkou, přidáme nastrouhaný parmezán a zamícháme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
799.74 kcal
Protein
18.97 g
Sacharidy
z toho cukr
113.43 g
8.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.40 g
13.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama