Bublanina s jahodami

Bublanina je tradiční český moučník, který se vyznačuje jemným, nadýchaným těstem a šťavnatými kousky ovoce. Perfektní k odpolední kávě nebo jako lehký dezert, který si zamilují jak děti, tak dospělí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, vyšleháme do světlé pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a mléko, dobře promícháme.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové směsi.
3.
Do připraveného těsta jemně zapracujeme sníh z bílků.
4.
Jahody omyjeme, osušíme a v případě potřeby nakrájíme na menší kousky.
5.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně na něj rozložíme jahody.
6.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30–40 minut, dokud nebude bublanina krásně zlatavá a propečená (zkoušíme špejlí).
7.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
235.67 kcal
Protein
4.04 g
Sacharidy
z toho cukr
34.97 g
22.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.67 g
4.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama