Bublanina s jahodami
- Přidat foto
-
Reklama
Bublanina je tradiční český moučník, který se vyznačuje jemným, nadýchaným těstem a šťavnatými kousky ovoce. Perfektní k odpolední kávě nebo jako lehký dezert, který si zamilují jak děti, tak dospělí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, vyšleháme do světlé pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a mléko, dobře promícháme.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji vmícháme do žloutkové směsi.
3.
Do připraveného těsta jemně zapracujeme sníh z bílků.
4.
Jahody omyjeme, osušíme a v případě potřeby nakrájíme na menší kousky.
5.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně na něj rozložíme jahody.
6.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30–40 minut, dokud nebude bublanina krásně zlatavá a propečená (zkoušíme špejlí).
7.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
235.67 kcal |
Protein |
4.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.97 g
22.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.67 g
4.92 g
|
Reklama
Reklama