Srbská kotleta
- Přidat foto
-
Reklama
Srbská kotleta je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté vepřové maso s chutnou směsí zeleniny a koření, typickou pro balkánskou kuchyni. Skvěle se hodí jako hlavní chod k večeři nebo obědu, ideálně s brambory nebo rýží. Recept ocení každý, kdo má rád vydatná a chutná jídla s nádechem jihovýchodní Evropy.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kotlety si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme, dokud se nezatáhne. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
3.
Na stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude zlatavá. Přidáme nasekaný česnek a na proužky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
4.
Přidáme nakrájená rajčata (můžeme použít čerstvá nebo konzervovaná) a sladkou papriku. Promícháme a chvíli vaříme.
5.
Do pánve vrátíme maso, zalijeme vývarem a necháme vše pod pokličkou dusit na mírném ohni přibližně 30–40 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka hustá.
6.
Hotovou srbskou kotletu podáváme s brambory, rýží nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
301.45 kcal |
Protein |
36.39 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.09 g
6.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.13 g
2.41 g
|
Reklama
Reklama