Srbská kotleta

Srbská kotleta je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté vepřové maso s chutnou směsí zeleniny a koření, typickou pro balkánskou kuchyni. Skvěle se hodí jako hlavní chod k večeři nebo obědu, ideálně s brambory nebo rýží. Recept ocení každý, kdo má rád vydatná a chutná jídla s nádechem jihovýchodní Evropy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kotlety si nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme, dokud se nezatáhne. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
3.
Na stejné pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude zlatavá. Přidáme nasekaný česnek a na proužky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut, dokud paprika nezměkne.
4.
Přidáme nakrájená rajčata (můžeme použít čerstvá nebo konzervovaná) a sladkou papriku. Promícháme a chvíli vaříme.
5.
Do pánve vrátíme maso, zalijeme vývarem a necháme vše pod pokličkou dusit na mírném ohni přibližně 30–40 minut, dokud nebude maso měkké a omáčka hustá.
6.
Hotovou srbskou kotletu podáváme s brambory, rýží nebo čerstvým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
301.45 kcal
Protein
36.39 g
Sacharidy
z toho cukr
8.09 g
6.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.13 g
2.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama