Těstoviny s cuketovou omáčkou

Těstoviny s cuketovou omáčkou jsou lehké a svěží jídlo, ideální pro letní dny. Cuketa v kombinaci s česnekem, parmazánem a jemným kořením vytváří krémovou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k různým druhům těstovin. Tento rychlý a snadný recept oceníte, když máte málo času, ale chcete připravit něco zdravého a chutného.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cuketu si nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli nahrubo.
2.
Dáme do pekáčku a promícháme s olivovým olejem a provensálským kořením.
3.
Navrch položíme hlavičku česneku s uříznutým vrškem tak, abychom mohli upečený česnek později jednoduše vymáčknout. Česnek ještě polijeme olejem. Pečeme na 200°C asi 45 minut, dokud není cuketa mírně zlatá.
4.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu a necháme si 200 ml vody z nich.
5.
Po upečení cukety vyndáme pekáček z trouby, česnek vymačkáme k zelenině, přidáme ricottu a bazalku, rozmixujeme a přiléváme vodu z těstovin dle potřeby.
6.
Přidáme těstoviny, prohřejeme a nakonec vmícháme parmezán. Osolíme a opepříme.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 50 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
893.40 kcal
Protein
33.66 g
Sacharidy
z toho cukr
123.76 g
11.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.95 g
8.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama