Těstoviny s cuketovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Těstoviny s cuketovou omáčkou jsou lehké a svěží jídlo, ideální pro letní dny. Cuketa v kombinaci s česnekem, parmazánem a jemným kořením vytváří krémovou a chutnou omáčku, která se skvěle hodí k různým druhům těstovin. Tento rychlý a snadný recept oceníte, když máte málo času, ale chcete připravit něco zdravého a chutného.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cuketu si nakrájíme na čtvrtkolečka, cibuli nahrubo.
2.
Dáme do pekáčku a promícháme s olivovým olejem a provensálským kořením.
3.
Navrch položíme hlavičku česneku s uříznutým vrškem tak, abychom mohli upečený česnek později jednoduše vymáčknout. Česnek ještě polijeme olejem. Pečeme na 200°C asi 45 minut, dokud není cuketa mírně zlatá.
4.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu a necháme si 200 ml vody z nich.
5.
Po upečení cukety vyndáme pekáček z trouby, česnek vymačkáme k zelenině, přidáme ricottu a bazalku, rozmixujeme a přiléváme vodu z těstovin dle potřeby.
6.
Přidáme těstoviny, prohřejeme a nakonec vmícháme parmezán. Osolíme a opepříme.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 50 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
893.40 kcal |
Protein |
33.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
123.76 g
11.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.95 g
8.25 g
|
Reklama
Reklama