Znojemská omáčka s rýží
- Přidat foto
-
Reklama
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm. Klíčovou ingrediencí jsou nakládané okurky, které omáčce dodávají typickou kyselou chuť.
Reklama
Ingredience
Příloha
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej.
2.
Šunku, vejce a okurky nakrájíme na malé kousky. Šunku na oleji chvilku orestujeme.
3.
Přidáme hořčici, okurky, vejce a zamícháme.
4.
Z hladké mouky a asi 5 lžic vývaru připravíme směs na zahuštění omáčky, kterou přidáme k surovinám v hrnci.
5.
Za stálého míchání přiléváme zbytek vývaru.
6.
Omáčku necháme alespoň 15 minut povařit na mírném stupni.
7.
Podáváme s rýží. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 24 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
422.85 kcal |
Protein |
15.46 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
67.80 g
0.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.70 g
1.89 g
|
Reklama
Reklama