Znojemská omáčka s rýží

Znojemská omáčka je tradiční český pokrm. Klíčovou ingrediencí jsou nakládané okurky, které omáčce dodávají typickou kyselou chuť.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej.
2.
Šunku, vejce a okurky nakrájíme na malé kousky. Šunku na oleji chvilku orestujeme.
3.
Přidáme hořčici, okurky, vejce a zamícháme.
4.
Z hladké mouky a asi 5 lžic vývaru připravíme směs na zahuštění omáčky, kterou přidáme k surovinám v hrnci.
5.
Za stálého míchání přiléváme zbytek vývaru.
6.
Omáčku necháme alespoň 15 minut povařit na mírném stupni.
7.
Podáváme s rýží. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
422.85 kcal
Protein
15.46 g
Sacharidy
z toho cukr
67.80 g
0.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.70 g
1.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama