Cibulové sušenky

Tyto slané cibulové sušenky jsou skvělou volbou jako pohoštění k vínu, sýrům nebo jen jako chutná svačinka. Jejich příprava je jednoduchá a výsledkem jsou křupavé, voňavé sušenky s jemnou chutí cibule.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi lehce orestujeme cibuli na troše oleje, dokud nezesklovatí. Poté ji necháme vychladnout.
2.
V míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a tymián. Přidáme studené máslo nakrájené na kousky a rychle zpracujeme prsty nebo mixérem, aby vznikla drobenka.
3.
Přidáme vejce a vychladlou cibuli. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Pokud je těsto příliš suché, můžeme přidat lžíci studené vody.
4.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
5.
Těsto rozválíme na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-5 mm. Vykrajujeme sušenky pomocí vykrajovátek.
6.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Sušenky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 12-15 minut, dokud nezezlátnou.
7.
Necháme sušenky vychladnout a podáváme jako chutné slané pohoštění. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min příprava
20 min vaření
55 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
69.65 kcal
Protein
1.18 g
Sacharidy
z toho cukr
6.19 g
0.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.35 g
2.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama