Cibulový chlebík se sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Cibulový chlebík se sýrem je chutná a snadno připravitelná alternativa ke klasickému pečivu. Spojení zlatavé smažené cibule, sýra a semínek vytváří vláčný chléb s bohatou chutí. Díky psylliu má příjemnou strukturu a je zároveň bez mouky, což ho činí lehčím a zdravějším. Ideální na snídani, svačinu nebo jako příloha k polévkám a salátům.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na pánvi na troše oleje do zlatova. Poté necháme cibuli vychladnout.
2.
V míse rozšleháme vejce se špetkou soli. Přidáme strouhaný sýr, osmaženou cibuli, psyllium, mletá slunečnicová semínka, sezamová semínka, drcený kmín a prášek do pečiva.
3.
Vše důkladně promícháme, aby vzniklo soudržné těsto. Pokud by bylo těsto příliš husté, můžeme přidat lžíci vody nebo mléka.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
5.
Těsto přeneseme do menší chlebové formy vyložené pečicím papírem nebo lehce vymazané tukem.
6.
Chlebík pečeme v předehřáté troubě zhruba 35–40 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý a uvnitř propečený. Zkusíme špejlí – pokud vyjde suchá, chlebík je hotový.
7.
Necháme chlebík vychladnout na mřížce a poté nakrájíme na plátky.
8.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
317.76 kcal |
Protein |
20.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.57 g
3.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.10 g
11.10 g
|
Reklama
Reklama