Cibulový chlebík se sýrem

Cibulový chlebík se sýrem je chutná a snadno připravitelná alternativa ke klasickému pečivu. Spojení zlatavé smažené cibule, sýra a semínek vytváří vláčný chléb s bohatou chutí. Díky psylliu má příjemnou strukturu a je zároveň bez mouky, což ho činí lehčím a zdravějším. Ideální na snídani, svačinu nebo jako příloha k polévkám a salátům.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na pánvi na troše oleje do zlatova. Poté necháme cibuli vychladnout.
2.
V míse rozšleháme vejce se špetkou soli. Přidáme strouhaný sýr, osmaženou cibuli, psyllium, mletá slunečnicová semínka, sezamová semínka, drcený kmín a prášek do pečiva.
3.
Vše důkladně promícháme, aby vzniklo soudržné těsto. Pokud by bylo těsto příliš husté, můžeme přidat lžíci vody nebo mléka.
4.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
5.
Těsto přeneseme do menší chlebové formy vyložené pečicím papírem nebo lehce vymazané tukem.
6.
Chlebík pečeme v předehřáté troubě zhruba 35–40 minut, dokud nebude na povrchu zlatavý a uvnitř propečený. Zkusíme špejlí – pokud vyjde suchá, chlebík je hotový.
7.
Necháme chlebík vychladnout na mřížce a poté nakrájíme na plátky.
8.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
317.76 kcal
Protein
20.50 g
Sacharidy
z toho cukr
8.57 g
3.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.10 g
11.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama