Maková bábovka

Recept na opravdu skvělou bábovku. Po prvním pokusu, který hned zmizel, jsme ji doma museli péct ještě několikrát. Pozor na různé velikosti bábovkových forem, máme velkou formu na bábovku, kam těsto vychází tak akorát, ale v prodeji se teď spíše objevují menší formy. Pak použijte 2/3 množství nebo si připravte plech na muffiny a část těsta oddělte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělte žloutky a bílky, žloutky dejte šlehat do mixéru s cukrem. Šlehejte, dokud hmota není světlá.
2.
Přidejte pomalu olej a zašlehávejte. Přidejte polovinu mléka, vanilkový cukr a vanilkové aroma.
3.
V jiné míse smíchejte mouku, mák, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidejte ke směsi a snižte otáčky.
4.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh se špetkou soli. Vařechou vmíchejte do těsta a zbývající mléko použijte podle potřeby (záleží na velikosti vajec).
5.
Vlijte do bábovkové formy a pečte na 170 °C asi 45 minut. Vypněte a nechejte v teple. Ze silikonové formy vyklopte až po úplném vychladnutí.

Od: Iva V, 5.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
312.74 kcal
Protein
5.93 g
Sacharidy
z toho cukr
31.49 g
21.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.58 g
2.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama