Maková bábovka
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na opravdu skvělou bábovku. Po prvním pokusu, který hned zmizel, jsme ji doma museli péct ještě několikrát. Pozor na různé velikosti bábovkových forem, máme velkou formu na bábovku, kam těsto vychází tak akorát, ale v prodeji se teď spíše objevují menší formy. Pak použijte 2/3 množství nebo si připravte plech na muffiny a část těsta oddělte.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Oddělte žloutky a bílky, žloutky dejte šlehat do mixéru s cukrem. Šlehejte, dokud hmota není světlá.
2.
Přidejte pomalu olej a zašlehávejte. Přidejte polovinu mléka, vanilkový cukr a vanilkové aroma.
3.
V jiné míse smíchejte mouku, mák, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidejte ke směsi a snižte otáčky.
4.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh se špetkou soli. Vařechou vmíchejte do těsta a zbývající mléko použijte podle potřeby (záleží na velikosti vajec).
5.
Vlijte do bábovkové formy a pečte na 170 °C asi 45 minut. Vypněte a nechejte v teple. Ze silikonové formy vyklopte až po úplném vychladnutí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
312.74 kcal |
Protein |
5.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.49 g
21.04 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.58 g
2.79 g
|
Reklama
Reklama