Kefírové lívance

Kefírové lívance jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Kefír jim dodává příjemnou lehkost a nadýchanost, zatímco díky kombinaci prášku do pečiva a jedlé sody zůstávají krásně měkké. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výborně se hodí k ovoci, marmeládě nebo javorovému sirupu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větší míse rozšleháme vejce s cukry. Poté přidáme kefír a znovu dobře promícháme.
2.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
3.
Postupně přisypáváme směs mouky do kefírové směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké, ale hustší těsto. Těsto by mělo být o něco hustší než klasické palačinkové těsto.
4.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky na pánvi.
5.
Smažíme z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nejsou lívanečky krásně zlatavé.
6.
Podáváme s čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, marmeládou nebo javorovým sirupem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 19.9.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
431.78 kcal
Protein
13.71 g
Sacharidy
z toho cukr
82.42 g
35.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.95 g
1.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama