Kefírové lívance
- Přidat foto
-
Reklama
Kefírové lívance jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou snídani nebo svačinu. Kefír jim dodává příjemnou lehkost a nadýchanost, zatímco díky kombinaci prášku do pečiva a jedlé sody zůstávají krásně měkké. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výborně se hodí k ovoci, marmeládě nebo javorovému sirupu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve větší míse rozšleháme vejce s cukry. Poté přidáme kefír a znovu dobře promícháme.
2.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
3.
Postupně přisypáváme směs mouky do kefírové směsi a mícháme, dokud nevznikne hladké, ale hustší těsto. Těsto by mělo být o něco hustší než klasické palačinkové těsto.
4.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky na pánvi.
5.
Smažíme z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nejsou lívanečky krásně zlatavé.
6.
Podáváme s čerstvým ovocem, zakysanou smetanou, marmeládou nebo javorovým sirupem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
431.78 kcal |
Protein |
13.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
82.42 g
35.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.95 g
1.53 g
|
Reklama
Reklama