Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysankou je skvělý dezert, který spojuje jemnost a krémovost pudinku se svěžestí zakysané smetany. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po obědě. S minimem ingrediencí a rychlou přípravou si pochutnáte na lahodné a nadýchané buchtě, kterou si oblíbí dospělí i děti.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na krém

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme si pudink podle návodu na obalu, použijeme 1 l mléka a 3 pytlíky pudinku. Necháme vychladnout.
2.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
3.
Přidáme olej a mléko a znovu promícháme.
4.
Postupně přidáváme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme, aby bylo hladké.
5.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
6.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu (asi 30 × 40 cm).
7.
Pečeme 25–30 minut, nebo dokud těsto neprojde zkouškou špejlí (špejle by měla vyjít suchá).
8.
V míse smícháme vychladlý pudink, zakysané smetany a tvaroh. Přidáme cukr podle chuti a dobře promícháme, aby byla směs hladká.
9.
Po upečení těsta necháme buchtu mírně vychladnout. Poté na ni rovnoměrně rozprostřeme pudinkovou náplň.
10.
Vložíme buchtu zpět do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, dokud se náplň mírně nezpevní.
11.
Po upečení necháme buchtu vychladnout, posypeme grankem a nakrájíme na kostky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
45 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
528.56 kcal
Protein
12.11 g
Sacharidy
z toho cukr
71.87 g
39.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.72 g
8.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama