Dort à la krémeš
- Přidat foto
-
Reklama
Krémeš dort je lehký a lahodný dezert, který kombinuje křupavé listové těsto s jemným vanilkovým pudinkovým krémem a šlehačkou. Je to ideální sladkost pro slavnostní příležitosti i běžné dny, kdy si chcete dopřát něco výjimečného. Tento dort nejen krásně vypadá, ale jeho vrstvy krému a těsta se doslova rozplývají na jazyku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Upečeme oba pláty listového těsta. Necháme je vychladnout.
2.
Připravíme pudink: V hrnci smícháme mléko, pudinkový prášek a cukr. Vaříme, dokud nevznikne hustý pudink. Jakmile je hotový, přikryjeme ho potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a necháme ho vychladnout.
3.
Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Pomalu zašleháme do vychladlého pudinku, aby vznikl hladký krém.
4.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem, dokud není pevná.
5.
Vezmeme dortovou formu a z jednoho upečeného plátu listového těsta vykrojíme základ dortu podle dna formy.
6.
Základ pomažeme marmeládou, poté naneseme pudinkový krém a následně šlehačku.
7.
Přiklopíme druhým plátem listového těsta a lehce přitlačíme.
8.
Dort necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny, aby ztuhl.
9.
Před podáváním můžeme povrch pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
470.16 kcal |
Protein |
6.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.07 g
7.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
35.80 g
12.23 g
|
Reklama
Reklama