Dort à la krémeš

Krémeš dort je lehký a lahodný dezert, který kombinuje křupavé listové těsto s jemným vanilkovým pudinkovým krémem a šlehačkou. Je to ideální sladkost pro slavnostní příležitosti i běžné dny, kdy si chcete dopřát něco výjimečného. Tento dort nejen krásně vypadá, ale jeho vrstvy krému a těsta se doslova rozplývají na jazyku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Upečeme oba pláty listového těsta. Necháme je vychladnout.
2.
Připravíme pudink: V hrnci smícháme mléko, pudinkový prášek a cukr. Vaříme, dokud nevznikne hustý pudink. Jakmile je hotový, přikryjeme ho potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a necháme ho vychladnout.
3.
Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Pomalu zašleháme do vychladlého pudinku, aby vznikl hladký krém.
4.
Vyšleháme smetanu se ztužovačem, dokud není pevná.
5.
Vezmeme dortovou formu a z jednoho upečeného plátu listového těsta vykrojíme základ dortu podle dna formy.
6.
Základ pomažeme marmeládou, poté naneseme pudinkový krém a následně šlehačku.
7.
Přiklopíme druhým plátem listového těsta a lehce přitlačíme.
8.
Dort necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny, aby ztuhl.
9.
Před podáváním můžeme povrch pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
470.16 kcal
Protein
6.00 g
Sacharidy
z toho cukr
31.07 g
7.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.80 g
12.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama