Podmáslový koláč s ovocem

Podmáslový koláč je chutný a snadno připravitelný dezert, který potěší všechny milovníky domácího pečení. Jeho vláčné těsto s jemným nádechem podmáslí a osvěžujícím ovocem je ideální volbou pro jakoukoli příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu, kávu s přáteli nebo jen tak na odpolední mlsání.

Reklama

Ingredience

Na drobenku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si těsto: V míse smícháme 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru a 1 prášek do pečiva.
2.
Přidáme vejce a 1 hrnek podmáslí a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem.
4.
Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
5.
Na těsto poklademe ovoce podle chuti, ať už čerstvé nebo kompotované.
6.
Připravíme drobenku: V míse smícháme 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru a 1 balíček vanilkového cukru.
7.
Přidáme máslo a prsty vypracujeme drobenku, dokud nezískáme hrubou konzistenci.
8.
Drobenku rovnoměrně posypeme na ovoce na těstě.
9.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut, dokud není koláč zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
10.
Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
220.48 kcal
Protein
4.29 g
Sacharidy
z toho cukr
39.20 g
20.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.06 g
2.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama