Podmáslový koláč s ovocem
- Přidat foto
-
Reklama
Podmáslový koláč je chutný a snadno připravitelný dezert, který potěší všechny milovníky domácího pečení. Jeho vláčné těsto s jemným nádechem podmáslí a osvěžujícím ovocem je ideální volbou pro jakoukoli příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu, kávu s přáteli nebo jen tak na odpolední mlsání.
Reklama
Ingredience
Na drobenku
Postup přípravy
1.
Připravíme si těsto: V míse smícháme 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku cukru a 1 prášek do pečiva.
2.
Přidáme vejce a 1 hrnek podmáslí a vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem.
4.
Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
5.
Na těsto poklademe ovoce podle chuti, ať už čerstvé nebo kompotované.
6.
Připravíme drobenku: V míse smícháme 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru a 1 balíček vanilkového cukru.
7.
Přidáme máslo a prsty vypracujeme drobenku, dokud nezískáme hrubou konzistenci.
8.
Drobenku rovnoměrně posypeme na ovoce na těstě.
9.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut, dokud není koláč zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
10.
Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
220.48 kcal |
Protein |
4.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.20 g
20.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.06 g
2.89 g
|
Reklama
Reklama